De tattoos van Lionel Messi

Tattoo messi

Lionel Messi, volgens sommige de beste voetballer ter wereld aller tijden. Niet alleen op de voetbalvelden laat Messi zichzelf uitgebreid zien. Daarbuiten valt Messi op door zijn vele tattoos en de topvoetballer lijkt nog lang niet te stoppen met het zetten hiervan. Elk half jaar prijkt er wel weer een nieuwe tattoos ergens bij Messi op zijn lichaam. Toch is het zetten van tattoos pas een aantal jaar geleden begonnen. In 2011 begon hij met een getatoeëerd portet van zijn moeder op zijn schouder, maar in 2015 volgden de tatoeages in rap tempo op. De eerste tatoeage die de voetballer dan laat zetten is een sleeve op zijn rechterarm. Vanaf dat moment deelt hij dan ook veelvuldig zijn tatoeages die hij laat zetten op zijn verschillende social media kanalen. Benieuwd welke tattoos Messi nog meer heeft en met welke reden hij deze tattoos heeft gezet? Lees dan snel verder!

De beentatoeages van Messi

Tattoo’s en Messi zijn sinds de geboorte van zijn zoontje Thiago onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de geboorte van zijn eerste kind liet hij zijn eerste been tatoeage zetten. De desbetreffende tattoo van Messi was een tekening van de handjes van zijn zoontje Thiago samen met de geboortedatum van zijn zoontje. De beentatoeage kreeg een aantal jaar later een flinke metamorfose. Bij het aantreden van een nieuw voetbalseizoen, zag iedereen de grootste verandering in de beentatoeage van de stervoetballer. Anno 2019 loopt Messi met een bijna compleet zwart getatoeëerde kuit met daarin zijn rugnummer 10 verwerkt. De verandering in de tatoeage van de voetballer werd niet door iedereen enthousiast ontvangen. Op social media variëren de reacties van simpel tot inspiratieloos.

 

Sleeve tatoeage

De meest prominente tattoo van Messi, is zijn sleeve tatoeage. In 2015 liet hij op social media voor het eerst een tipje van de sluier zien. Een sporter met de faam en status van Lionel Messi houdt natuurlijk weinig geheim. Het duurde dan ook niet lang voordat we de volledige tatoeage te zien kregen. De tatoeage op zijn arm was een beeltenis van jezus met een doornkroon. Ook gaf hij steeds meer invulling aan zijn sleeve tatoeage door een gedetailleerd kompas te laten tatoeëren en later kwam hier nog een getatoeëerde bloem en kruis bij. Wekelijks kijken miljoenen mensen dan ook naar de tattoos van Messi en hebben hier vaak geen idee van waarom hij deze heeft laten tatoeëren of wat zijn tatoeages überhaupt zijn. Wel kan iedereen het erover eens zijn dat Messi gek is op tatoeages en dat het einde nog zeker niet in zicht lijkt. Ook heeft de voetballer onlangs zelf een tatoeage gezet. De tattoo artiest die Messi heeft getatoeëerd heeft het getal 10 door Messi op zijn pols laten zetten.

Vond je dit artikel interessant en ben je op zoek naar meer van dit soort verhalen? Neem dan zeker een kijkje bij de rest van het tattoo nieuws. Of ben je op zoek naar informatie omtrent jouw eerste tattoo, de invloed van tattoos op je gezondheid of veelgestelde tattoo vragen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *