Tattoo inspiratie: De duif tattoo

duif tattoo

Iedereen is op zijn manier wel bekend met duiven. Is het niet van de wereldberoemde duiven in Amsterdam, dan is het wel van het loslaten van een witte duif op bijvoorbeeld een trouwerij of begrafenis. Een duif is natuurlijk ook hét symbool van vrede, liefde of het maken van een nieuw begin. Het komt dan ook vaak voor dat mensen een duif laten tatoeëren. Vaak gaat het dan niet om de duif die op de dam rond waggelt, maar om een symbolische duif. Een duif tattoo heeft namelijk nog zoveel meer betekenissen dan alleen vrede en liefde. Ben jij benieuwd naar de verschillende betekenissen, varianten en redenen voor een duif tattoo? Of ben jij op zoek naar een beetje tattoo inspiratie omdat je een duif tattoo wilt nemen? Ink-spiration leert je alles over de duif tattoo en zorgt voor de nodige inspiratie!

De betekenis van de duif tattoo

Een duif tatoeage heeft door de jaren heen verschillende betekenissen gekregen. Als je een witte duif laat tatoeëren dan doe je dit vaak als symbool van liefde of vrede. Maar duif tatoeages zijn ook een expressie van genade en positiviteit of het symbool voor vrijheid. Een duif is immers vrij om te gaan en staan waar hij wilt. Ook kan een duif tatoeage een teken van herinnering zijn. Vaak tatoeëren mensen dan alleen de vleugels van de duif, waardoor duivenvleugels een beetje aan engelenvleugels doen denken. In sommige culturen staat de duif symbool als gids naar het hiernamaals of wordt er geloofd dat de ziel van een overledene in een duif de weg naar de hemel vindt. Ook heeft een duif tatoeage binnen geloofsovertuigingen een diepe betekenis. De duif staan binnen het christendom voor de heilige geest, als boodschapper van god, maar ook zoals in het verhaal van Noah voor een nieuwe start. 

Verschillende soorten duif tattoos

Een tattoo van een duif wordt zowel door mannen als vrouwen op hun lichaam vereeuwigd. Vaak is een duif tattoo onderdeel van een grotere tattoo. Meer dan eens fungeert een duif als opvulling bij een (bijbelse) tekst, bloemen of andere bijbelse referentie. De meest voorkomende duif tattoo is een getatoeëerde vliegende duif, maar ook een duif getatoeëerd in combinatie met een hart is veel voorkomend. Op deze manier zet je en krachtig statement over de aanwezigheid van liefde in jouw leven, dit kan zowel romantische liefde als naastenliefde zijn. Ook laten mensen verschillende duiven tatoeëren als symbool voor het moederschap. Het aantal duiven zijn dan het aantal kinderen van een moeder. Ironische duif tattoos komen ook voor. Een duif en een granaat zijn bijvoorbeeld het ultieme contrast tussen oorlog en vrede. 

Ben jij door dit artikel geïnspireerd door de duif tattoo? Zorgt deze tattoo inspiratie ervoor dat jij een tattoo van een duif neemt met een roos of als symbool van vrede en vrijheid? Laat het dan zeker weten aan Ink-spiration. Ben je op zoek naar informatie over bijvoorbeeld jouw eerste tattootattoos en gezondheid en veelgestelde tattoo vragen, neem dan gerust een kijkje op de rest van de website. Benieuwd hoe beroemdheden zich hebben laten tatoeëren? Ink-spiration licht elke week een Inked Celebrity uit of verzorgt ander tattoo nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *