Tattoo inspiratie: De tijger tattoo

Tijger tattoo

Het zetten van een tatoeage gaat vaak niet over één nacht ijs. Meestal heb je van tevoren al precies uitgedacht welke permanente lichaamsversiering jij laat tatoeëren, maar het komt ook meer dan eens voor dat je nog wel wat tattoo inspiratie kunt gebruiken. Tattoo-inspiratie.nl is er niet alleen voor het laatste tattoo nieuws of rondom alle vragen die je kunt hebben over een tatoeage. Ook zijn wij er om jou te inspireren! De tattoo inspiratie van dit artikel is volledig gericht op tattoos van een tijger. Wil jij een tijger op je lichaam laten vereeuwigen, maar ben je nog niet uit over de uitwerking hiervan? Of laat jij je volledig blanco inspireren door de tijger tattoo? Tattoo-inspiratie.nl geeft jou de inspiratie die jij nodig hebt! 

Tijger tattoo

Tijgers zijn enorm mooie dieren, maar ook enorm bedreigde dieren. In het wild leeft de koning van de jungle nog maar op een aantal plaatsen en de afgelopen eeuw is de tijgerpopulatie met maar liefst 97% gedaald. De met uitsterven bedreigde diersoort is niet alleen onder jagers populair, ook tatoeëren mensen de schoonheid en kracht van de tijger op hun lichaam. Tijger tattoos zijn er in allerlei verschillende vormen en uitwerkingen. Het hoofd van de tijger is het populairst om te tatoeëren, maar ook hierbinnen heb je verschillende uitwerkingen. Een black en grey tattoo van een tijger zie je vaak, maar ook zie je vaak genoeg tijger tattoos volledig in kleur. Ook kom je genoeg volledige tijger tattoos tegen, deze worden vaak op de grotere gedeelten van iemand lichaam getatoeëerd. Op deze manier kun je een meer gedetailleerde tijger tatoeage laten zetten.

De betekenis

De tijger is één van de meest getatoeëerde diersoorten. Veel mensen tatoeëren het dier omdat ze het een simpelweg een mooi dier en een mooie lichaamsversiering vinden. Maar er zijn ook mensen die een tijger tatoeage nemen omdat hier een diepere betekenis achter zit. De betekenis van een tijger tatoeage kan uitgelegd worden in verschillende betekenissen. In China wordt bijvoorbeeld de tijger gezien als de koning van alle dieren en beschermers van overleden personen. In de Westerse samenleving wordt de tijger gezien als een bron van inspiratie, schoonheid en kracht. Vooral de combinatie van schoonheid en kracht speelt een grote rol. De katachtige ziet er misschien als aaibaar en lief uit maar onder zijn uiterlijk schuilt een dodelijke kracht. De overduidelijke extreme uitersten van de tijger geeft een tijger tatoeage een diepe en krachtige betekenis. Een tijger kan ook een teken van onafhankelijkheid zijn, dit omdat een tijger solitair leeft.

Verschillende soorten tijger tatoeages

In de natuur bestaan er verschillende soorten tijger, dat is ook één van de redenen dat er verschillende soorten tijger tatoeages zijn. Daarnaast zijn er ook verschillen in tatoeëren van een tijger. De koning van de jungle kan abstract, realistisch, in black en grey of in kleur worden getatoeëerd. Ook wordt de katachtige meer dan eens gecombineerd met een tribal tattoo of verwerkt in een chinese tattoo met een draak. Een andere optie als je een tijger tatoeage overweegt is het permanent vereeuwigen van de ogen van het dier. Tijger hebben sprekende en doordringende ogen waardoor ze werkelijk een aanwinst voor je lichaam zijn. Uiteindelijk hangt het van jouw eigen smaak en voorkeur af, op welke manier jij je laat tatoeëren. Hierin kun je ook weer een variatie aanbrengen door te kiezen voor schoonheid of kracht. Tatoeër je de tijger brullend met zijn tand bloot of met een mysterieuze blik?

Hopelijk heb je wat tattoo inspiratie opgedaan en maak je gelijk de stap naar de tattooshop. Heb je vragen omtrent jouw eerste tattoo of andere veelgestelde tattoo vragen? Of ben je op zoek naar wat meer informatie over de invloed van een tattoo op je gezondheid? Tattoo-inspiratie.nl helpt je graag bij deze vragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *