Tattoo inspiratie: De zwarte roos tattoo

Zwarte roos tattoo

Bloemen zijn sierlijk en worden vaak als een teken van schoonheid en liefde gezien. Het is daarom niet gek dat veel mensen ervoor kiezen om een bloemsoort te laten tatoeëren. Bloemen en tattoos van bloemen zijn er in alle soorten en maten. Het komt dan ook vaak voor dat je wat inspiratie kunt gebruiken voor het soort bloem dat je wilt laten tatoeëren. Ink-spiration licht in dit artikel de zwarte roos tattoo uit. De roos tattoo zal inmiddels bij iedereen bekend zijn, maar een zwarte roos is hier een mooie variatie op. Ben jij benieuwd naar de betekenis van de zwarte roos tattoo of wil jij je laten inspireren door de verschillende soorten? Wij helpen je graag met een antwoord op deze vragen!

De betekenis van een zwarte roos tattoo

Een roos is veruit het populairst binnen bloem tatoeage designs. Tatoeages van rozen hebben verschillende betekenissen. Een getatoeerde bloem staat voor een herinnering aan een geliefde zijn of een uiting van liefde naar een dierbare. Zeelui lieten bijvoorbeeld vroeger een roos tatoeëren als herinnering aan hun geliefde zie ze vaak voor langere tijd aan wal achterlieten. Liefde in allerlei soorten is algemene betekenis van een roos tatoeage. Een zwarte roos tatoeage heeft een diepere betekenis van liefde, maar ook van afscheid. Een zwarte roos symboliseert een afscheid of het afsluiten van een lastige periode. Toch staat deze tatoeage ook voor trots, iemand durft toe te geven dat hij of zij een lastige periode heeft gehad. De zwarte roos tatoeage zorgt hiermee als het ware voor een dierbare en waardige herinnering voor het leven. 

Verschillende soorten 

Een zwarte roos tattoo is logischerwijs van nature kenmerkend door de roos en door zijn zwarte kleur. Uiteraard zijn er genoeg variaties in zwarte roos tattoos aan te brengen. Een roos tattoo kan getatoeëerd worden met bijvoorbeeld doornen op de steel of een geknakte roos. Ook hoeft een roos niet compleet in black en grey te worden getatoeëerd. Om de zwarte roos tattoo toch enigszins een kleurrijk uiterlijk te geven, wordt er vaak gekozen om de randen van de bladeren of de steel een kleur mee te geven. Toch is de traditionele zwarte roos tattoo compleet in black en grey. Ook zijn er variaties in deze tattoos aan te brengen door het soort roos dat je laat tatoeëren. Getatoeëerden kiezen vaak voor een klaproos of pioenroos. 

Heb jij door dit artikel de juiste tattoo inspiratie opgedaan? Of ben je op zoek alle informatie omtrent jouw eerste tattootattoos en gezondheid of andere veelgestelde tattoo vragen? Ook dan ben je bij Tattoo-inspiratie.nl op de goede plaats. Wij zorgen voor tattoo inspiratietattoo nieuws óf een kijkje bij verschillende Inked Celebrities.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *