Tattoo inspiratie: De Sugar Skull tattoo

Sugar skull tattoo

Een tattoo is een permanente lichaamsversiering waar je goed over na moet denken. Soms heb je al globaal een beeld wat voor tattoo je wilt, maar een klein beetje inspiratie kan nooit kwaad. Een doodskop tattoo is één van de meest voorkomende tattoos. Iedereen kent wel die duistere black en grey tattoo van een schedel, waardoor je toch gelijk iets stoerder voor de dag komt. Ook heb je schedel tattoos die iets kleurrijker staan en jou een iets minder duister uiterlijk geven. Dit zijn de zogenoemde sugar skull tattoos, ook wel candy skull tattoos, genoemd. Ink-spiration neemt je in dit artikel mee in alles omtrent deze sugar skull tattoos. Na het lezen weet je waar een sugar skull tattoo voor staat, welke kenmerken deze tattoo heeft en in welke varianten je deze kunt laten tatoeëren. Laat je inspireren en lees snel alles over de sugar skull tattoo!

De betekenis van de sugar skull

Mensen die een sugar skull tatoeage nemen kunnen dit enerzijds doen omdat ze het gewoonweg mooi vinden. Maar een candy skull tatoeage is ook één van de manieren om een overleden dierbare te herinneren. Een zwarte roos of zwaluw zijn hier de bekendere vormen van, maar een sugar skull tatoeage is zeker in zuid-amerika een bekende vorm om een overledene te herinneren. Het ontwerp van de tatoeage is gebaseerd en geïnspireerd op de kleurrijke schedels die je terugvindt op de Dag van de Doden in Mexico. Deze kleurrijke schedels komen voort uit een eeuwenoude traditie van de Azteken. Zij bewaarden de schedels van overleden mensen en stelden deze tentoon. Anno 2019 bestaat deze eeuwenoude traditie nog steeds en dit zien we dan ook jaarlijks terug op de Dia de los Muertos. Tijdens dit feest wordt zowel het leven gevierd als de doden geëerd. 

De kenmerken van een sugar skull tattoo

Schedels en doodskop tattoos worden over het algemeen als iets duisters gezien, maar de kleurrijke sugar skulls spreken veel mensen aan. Vaak vinden we het symbool dan ook terug in kleding, posters en dus ook tattoos. Een kenmerk van de sugar skull tattoo is het grote aantal details in de tattoo. Door de vele details wordt een dergelijke tattoo vaak vrij groot, maar tegenwoordig kunnen tattoo artiesten ook op kleine schaal veel details verwerken. Kenmerkend voor een sugar skull zijn de twee varianten waaruit je kunt kiezen. Enerzijds is er de sugar skull tattoo die compleet uit een schedels bestaat en anderzijds de tattoo waarop iemand een masker, ook wel calacas genoemd, draagt. Verder zijn de grote hoeveelheid kleuren en patronen kenmerkend voor de tattoo. Zelden zie je dan ook maar een sugar skull tattoo slechts in black en grey .

Verschillende sugar skull tattoos

Elke sugar skull tatoeage verschilt weer van de ander. Door het gebruik van de vele patronen kun je gemakkelijk een unieke tatoeage creëren. Oogkassen worden vaak versierd en gevuld met hartjes, diamanten, sterren of bloemen en de neus wordt vaak benadrukt door de omgekeerde hartvorm. Mensen die voor de calacas variant kiezen, daarbij wordt het gezicht van iemand die een calacas draagt getatoeëerd. Een calacas tatoeage is vaak iets subtieler van aard en wordt meer in black en grey getatoeëerd. Met black en grey kan er veel gedetailleerder een gezicht worden getatoeëerd. De tatoeage wordt vaak wel met kleur aangevuld, bij bijvoorbeeld de bloemen, ogen of lippen. Op deze manier geeft het toch die kleurrijke uitstraling mee. De bloemen die vaak een plaats hebben in de tatoeage zijn over het algemeen de goudsbloem. Deze bloem staat traditioneel voor het eren en herdenken van de doden.

Ben jij geïnspireerd naar aanleiding van het artikel over de sugar skull tattoo? Of ben je op zoek naar andere tattoo informatie zoals alles omtrent jouw eerste tattootattoos en gezondheid of andere veelgestelde tattoo vragen? Ook dan ben je bij Ink-spiration op de goede plaats. Wij zorgen met onze artikelen voor tattoo inspiratietattoo nieuws óf een kijkje bij verschillende Inked Celebrities

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *