Spijt van een tattoo? Je bent zeker niet de enige!

tattoo spijt

Een stukje kunst op je lichaam vereeuwigen is vaak een speciaal moment binnen ons leven. Zeker als het jouw eerste tattoo betreft, vol spanning en adrenaline stap je de tattoo shop binnen om je voor het eerst te laten tatoeëren. Na afloop ben je, als het goed is, zo blij als een kind en vanaf dat moment heb je vaak de smaak te pakken. Het is al meermaals bewezen dat tatoeëren en verslavend is. Binnen de kortste keren maak je jouw tweede tattoo afspraak en jouw lichaam begint inmiddels een aardig kunstwerk te worden. Toch is de blijdschap van een tattoo niet altijd van lange duur. Er is onderzoek gedaan onder getatoeëerden en wat blijkt? Maar liefst 80% van de getatoeëerden heeft spijt van zijn tattoo. Ink-spiration zoekt uit waarom mensen spijt hebben en wat voor tattoos dit dan precies zijn!

Waarom hebben mensen spijt van hun tattoo?

Het percentage mensen dat spijt krijgt van een tatoeage is schrikbarend hoog. Maar waarom hebben mensen nou precies spijt? Volgens deskundigen duurt het gemiddeld 5 jaar voordat er spijt van een tatoeage optreed. Daarna duurt het nog eens 5 jaar voordat iemand de stap neemt om zijn tatoeage te laten coveren of te verwijderen. Één van de meest gegeven redenen is het ontgroeien van een tatoeage. Een aantal jaar geleden leek het tatoeëren van het Bacardi logo of een tribal een goed idee. 5 jaar verder zit je in een compleet andere levensfase en blijkt deze tatoeage toch een minder goed idee. Ook tatoeages op té zichtbare plaatsen zoals op je nek of hoofd hebben mensen vaak spijt van. Het zit hun werkleven of persoonlijke leven in de weg en daarom laten ze deze vaak weghalen. Ook tatoeages in een impulsief moment gezet, zijn vaak reden tot spijt.

De oplossing voor tattoos waar je spijt van hebt

Heb je spijt van jouw tattoo? Dan is dit gelukkig niet gelijk een wereldramp. Er zijn duizend-en-één manieren om jouw tattoo coveren. Een cover up tattoo geeft een nieuw leven aan een tattoo. Een aanpassing is mogelijk maar je kunt er ook een compleet nieuwe tattoo overheen laten zetten. Wil je helemaal van je tattoo af? Dan kun je ook jouw tattoo compleet laten verwijderen. Andre Hazes wijdt er binnenkort zelfs een programma ‘Getekend voor het leven’ aan! Met speciale apparaten is het mogelijk om jouw tattoo weg te laseren en definitief van jouw spijt tattoo af te zijn. Hou wel in gedachten dat het weglaseren van een tattoo een langdurig en duur proces is. Ga jij binnenkort naar de tattoo shop? Bedenk je dan goed of je jouw tattoo of 5, 10 of 20 jaar nog steeds een goed idee vindt. Of dat je uit impulsiviteit handelt!

Heb jij net zoals 80% van de getatoeëerden spijt van je tattoo? Of vindt je het absurd dat zoveel mensen spijt hebben? Laat het dan zeker even weten. Ook als je wilt weten hoe het zit met tattoos en gezondheid of andere veelgestelde tattoo vragen, geven wij jou graag wat informatie. Ook voor de nodige tattoo inspiratietattoo nieuws of Inked Celebrities, is Ink-spiration hét platform!

[ratings]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *