Een tattoo en pijn? Hoe zit dit nou?

Tattoo nieuws

Een tatoeage zetten gaat nooit compleet pijnvrij. De permanente lichaamsversiering wordt met een naald in je huid aangebracht, waardoor er inkt in en op jouw lichaam zal verschijnen. Veel mensen overwegen een tatoeage om diverse redenen, een emotionele reden, een symbolische reden of simpelweg omdat je een stukje kunst op je lichaam wilt vereeuwigen. Toch haken veel mensen af na het horen van horror verhalen omtrent het zetten van een tatoeage. De angst voor de pijn van het tatoeëren zorgt er vaak voor dat mensen hun tatoeage wens weer even in de koelkast zetten. In de meeste gevallen, zeker als dit jouw eerste tattoo is, is dit een zeer begrijpelijke reactie. Toch is dit allesbehalve nodig en kun je je goed voorbereiden tegen de pijn. Ben je benieuwd hoe een tatoeage voelt, wat de meeste pijnlijke plekken zijn en wat je tegen de pijn kunt doen? Lees dan snel verder!

Hoe voelt tatoeëren?

Doet een tattoo pijn is één van de meest gehoorde vragen als het gaat om een tattoo. Een eenduidig antwoord is hier niet gelijk op te geven. Ieder persoon beleeft pijnervaring weer anders en ook ieder persoon beleefd het tatoeëren op een andere manier. Echter kan er wel gesteld worden dat tatoeëren niet pijnvrij is. Factoren waar de intensiteit en de precisie van de pijn van afhangen zijn onder andere het soort tattoo dat je laat zetten en de plaatsing hiervan. Bij een tattoo geldt in het algemeen de regel, hoe dunner jouw huid en dichter op het bot, hoe pijnlijker of gevoeliger het zetten van jouw tattoo zal zijn. Getatoeëerden omschrijven het gevoel van tatoeëren vaak als een vervelend gevoel maar niet direct heel pijnlijk. Ook adrenaline een rol, doordat bij het tatoeëren adrenaline vrijkomt, zal je na ongeveer een half uur tot een uur, minder pijn ervaren. 

Plekken die je liever vermijd 

Uiteraard geldt het spreekwoord; wie mooi wil zijn, moet pijn lijden, als geen ander bij een tatoeage. Je zult de keuze moeten maken of de pijn die je gedurende een aantal uur ervaart, tegen het kunststuk op één van de pijnlijkste plekken opweegt. Plekken waar de huid dus is of er kort op het bot getatoeëerd worden, zijn pijnlijker dan plaatsen met wat meer vlees. Plaatsen die bekend staan als pijnlijk zijn je voeten, je ribben, je wervelkolom, je ellebogen, liezen, tepels en eigenlijk overal op je hoofd. Ook je borstbeen tatoeëren wordt niet als pretje ervaren en het gevoel van keihard je scheenbeen stoten is te vergelijken met het gevoel als je deze laat tatoeëren. Kan je tegen een stootje of denk je dat op één van deze plekken een tatoeage het beste tot zijn recht komt? Dan wenst Ink-spiration jou veel succes!

De minst pijnlijke plekken

Tegenover de meest pijnlijke plekken om getatoeëerd te worden, staan de plekken die als minder pijnlijk worden ervaren. Als jij jouw eerste tattoo laat zetten, kun je uiteraard gelijk diehard voor een pijnlijke plek gaan. Maar je kunt ook rustig aan beginnen op een minder pijnlijke plek, om zo kennis te maken met het gevoel van tatoeëren. Plekken die minder pijnlijk zijn om te tatoeëren zijn de plekken op je schouder, de buitenkant van je bovenarm, je onderarm en kuiten. Mocht je voor een iets meer bedekte tattoo willen gaan, dan worden je billen ook als één van de minst pijnlijke plaatsen omschreven. Als aspirant getatoeëerde raden wij ook zeker aan om op één van deze plaatsen te beginnen.

Tips tegen de pijn van het tatoeëren

Het is goed mogelijk om je voor te bereiden op het gevoel van tatoeëren. De belangrijkste regel die jouw tattoo-artiest je mee zal geven is om geen alcohol en/of drugs te gebruiken in de 24 uur voorafgaand aan jouw tatoeage afspraak. Doe je dit wel dan heeft de tattoo-artiest zelfs het recht om je te weigeren en daar doet hij of zij jou een groot plezier mee. Om je optimaal voor te bereiden moet je de nacht van te voren een goede nachtrust pakken. Ook goed eten en drinken, geen alcohol, is van groot belang. Neem ook vooral eten mee als je een langdurige tatoeage sessie hebt. Op deze manier blijf jij jouw lichaam in optimale conditie houden. Neem ook zeker wat suikerhoudende drankjes of etenswaren mee om je net even die boost te geven! Op deze manier ga jij voorbereid naar de tattooshop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *