Veelgestelde tattoo vragen

Ga jij jouw eerste tattoo laten zetten en ben je op zoek naar het antwoord op al je tattoo vragen? Tattoo-inspiratie.nl heeft de meest gestelde tattoo vragen voor je op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact op met Tattoo-inspiratie.nl! 

Het zetten van een tatoeage is geen geheel pijnvrij proces. Toch is het grotendeels afhankelijk van de persoon die wordt getatoeëerd. De pijnervaring van een tatoeage is voor iedereen verschillend. Ook hangt de pijn af van het soort tatoeage dat jij laat zetten en de plaats van jouw tatoeage. Hoe dunner jouw huid en dus dichter op het bot je zit, hoe pijnlijker of gevoeliger een tatoeage zal zijn. De pijn van het tatoeëren wordt veelal aangeduid als een vervelend gevoel maar niet direct heel pijnvol. Ook speelt adrenaline een grote rol, hierdoor voel je minder pijn en de stof endorfine zorgt er zelf voor dat je verslaafd raakt aan tatoeëren. 

De genezing van jouw tattoo hangt af van een aantal factoren. Allereerst moet je de nazorg instructies van jouw tatoeëerder volgen. Hij/zij heeft verstand van tattoo’s en zal dus ook goed weten hoe jij jouw tattoo moet verzorgen. Het verzorgen van een tattoo is erg belangrijk omdat het een open wond betreft. Bacteriën of slechte verzorging kunnen er dan ook voor zorgen dat jouw tattoo vervaagt of je krijgt te maken met infecties. Het volledige genezingsproces kan zo’n twee tot drie maanden duren. 

Een tatoeage is een open wond en daarmee bijzonder vatbaar voor allerlei bacteriën. Een zwembad of zelfs een gewoon bad bij jou thuis zit vol met bacteriën en deze wil je absoluut niet in je tatoeage laten komen. De bacteriën kunnen zorgen voor een ontstoken tatoeage en dit vertraagt niet alleen het herstelproces enorm, jouw tatoeage kan ook nog eens enorm vervagen. Douchen is uiteraard geen probleem met een nieuwe tatoeage. Let wel op dat je niet te lang doucht en ook niet met te warm water. Probeer na afloop je tatoeage droog te deppen en niet af te drogen.

Na het zetten van een nieuwe tattoo hoef je zeker niet alle zonnestralen te vermijden. Wel is het aangeraden om bij een nieuwe tattoo, je getatoeëerde huid te bedekken. Een zonvakantie wordt echter wel afgeraden, enerzijds ga je met jouw nieuwe tattoo in een zwembad en anderzijds zorgt langdurige blootstelling aan zon voor vertraging in het genezingsproces. Als jouw tattoo genezen is dan wordt jouw getatoeëerde huid insmeren met een hoge zonnebrandfactor aangeraden. Hierdoor zal jouw tattoo geen schade door de zon oplopen.

Van tevoren nadenken over wanneer jij jouw tatoeage wilt laten zetten is heel verstandig. Net voor je zomervakantie of in de zomer wordt afgeraden. Dit heeft te maken met de bacteriën in bijvoorbeeld zwembadwater en de langdurige blootstelling aan de zon. Een beter moment om jouw tatoeage te zetten is in de wintermaanden of in de herfst. Op deze manier voorkom je schade door de zon en door de kou zal je ook niet zo snel het water opzoeken. Toch is het in de herfst- of wintermaanden niet altijd mogelijk om je te laten tatoeëren. Dit heeft te maken met vaak de lange wachtlijst van jouw tatoeëerder of tattooshop. Mocht dit zo zijn volg dan zorgvuldig de nazorg instructies van jouw tattooshop of tattoo-artiest op 

Het is goed om jezelf voor te bereiden op het zetten van een tattoo. Het belangrijkste is om 24 uur van te voren geen alcohol en/of drugs te gebruiken. Heeft jouw tattoo-artiest door dat dit wel het geval is, dan heeft hij alle recht om je te weigeren. Vaak komen de kosten nog eens voor jouw eigen rekening omdat je niet hebt voldaan aan de voorwaarden van de tattooshop of tattoo-artiest. Ben je benieuwd wat je nog meer kunt doen en wat een tattoo met je gezondheid doet? Neem dan een kijkje op de jouw eerste tattoo pagina of de tattoos en gezondheid pagina!