Tattoo inspiratie: De oog tattoo

Oog tattoo

Inspiratie voor een tattoo opdoen is soms makkelijker gezegd dan gedaan. We hebben vaak globaal een idee wat we willen laten vereeuwigen op ons lichaam, maar de precieze uitwerking is soms nog een stap te ver. Ook zijn er mensen die een tattoo willen zetten, maar dit meer doen om getatoeëerd te worden dan dat er een echt idee achter zit. Iedereen maakt zijn eigen keuze om een tattoo te laten zetten. Aan te raden is om wel goed na te denken over jouw tattoo, het is tenslotte een permanente lichaamsversiering. Tattoo-inspiratie.nl is er behalve het laatste tattoo nieuws, ook voor jouw tattoo inspiratie! In dit artikel zullen we iets dieper ingaan op oog tattoos. Ben jij van plan om een oog tattoo te laten zetten en zoek je de betekenis hierachter? Of ben je op zoek naar inspiratie voor de precieze uitwerking van jouw oog tattoo? 

Oog tattoo

Een oog tatoeage kun je op veel manier interpreteren. In dit geval gaat het dan ook absoluut niet over een tatoeage in je oog. Ink-spiration raadt ten zeerste af zo’n tatoeage te nemen omdat dit voor blindheid kan zorgen. Daarnaast is het laten zetten van een tatoeage in je oogbal een enorm pijnlijk proces wat we niemand willen aanraden. Een oog tatoeage op je huid kan enorm divers zijn. Sommige kiezen ervoor om een oog van zichzelf, hun geliefde of een bekend persoon te laten tatoeëren. Maar er wordt ook veel gekozen voor ogen van dieren zoals te zien is bij een tijger tattoo of bijvoorbeeld een adelaarsoog. 

De betekenis

Een oog tattoo wordt vaak gezien als een mysterieuze en intrigerende tattoo. Velen weten dan ook niet precies de betekenis van een oog tattoo. Daarom is het goed om te weten welke betekenissen er allemaal achter deze tattoo zitten voordat je deze laat tatoeëren. Het oogteken heeft allereerst al eeuwen een symbolische betekenis in het oude egypte en het christendom. Ook wordt een oog tattoo gezien als het symbool voor oplettendheid en een open geest. Daarbij staat wijsheid en helder denken ook als betekenis centraal. Als laatste staat een oog tattoo symbool voor bescherming en alwetendheid. Oog tattoos hebben, zoals je leest, enorm veel betekenissen. Natuurlijk kun je er ook jouw eigen betekenis aan geven en mensen nieuwsgierig maken naar de precieze betekenis van jouw tattoo.

Verschillende soorten oog tattoos

Net zoals bij alle tatoeages heb je de keuze uit enorm veel verschillende tatoeage designs. Je kunt voor jouw eigen oog, het oog van een dierbare of het oog van een dier kiezen. Ook kun je jouw tattoo artiest volledige vrijheid geven om een unieke oog tatoeage te ontwerpen. Er zijn verschillende tattoo shops en tattoo artiesten die gespecialiseerd zijn in oog tatoeages en je hier uitstekend bij kunnen helpen. Variaties kun je ook nog aanbrengen door een black and grey tattoo te nemen maar ook bijvoorbeeld door een kleur te geven aan jouw oog tatoeage. Een black and grey oog tatoeage met bijvoorbeeld een blauwe iris zorgt voor een mooi contrast. Op deze manier kun je natuurlijk nog veel meer variaties aanbrengen in jouw tatoeage!

Tattoo-inspiratie.nl zorgt niet alleen voor de nodige tattoo inspiratie. Ook voor alle mogelijke vragen omtrent jouw eerste tattoode invloed van een tattoo op je gezondheid of andere veelgestelde tattoo vragen staan wij voor je klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *